Skip to main content

Privatna zdravstvena ustanova - FONTIS - Ordinacija za internu medicinu

Njega zdrave kože


Njega zdrave kože nema ulogu samo da doprinese ljepoti nego i da se spriječi bolest. Naši preparati se pripremaju prema trenutnom stanju kože a ne prema njenom tipu, jer je tip kože stalan ili slabo promjenljiv, dok naša koža često trpi promjene. Da bi koža bila lijepa, nezavisno od životnog doba, mora se pravilno njegovati, a prvenstveno temeljno čistiti. Njega kože sastoji se od nekoliko faza koje je neophodno sistematski ponavljati. Faze su sljedeće:

  • Čišćenje
  • Toniziranje
  • Hidratacija
  • Revitalizacija (njega kože)

U zavisnosti od tipa i stanja kože, primjenjujemo i sljedeće vrste tretmana, kojima se takođe postižu željeni rezultati:

  • Spa touch epilacija
  • Medicinski tretman akni
  • Klasičan tretman
  • Otklanjanje i ublažavanje ožiljaka i bora
  • Biološki tretman
Opis pojedinih tretmana u okviru donjih linkova (Opširnije...) najbolje će se vidjeti pomoću pretraživača Mozilla Firefox, Google Chrome ili neke od najnovijih verzija Internet Explorera (izuzev verzije 6).
TRETMAN: Pet elemenata
Tretman namijenjen ženama sa 25 i više godina. Sastoji se od 5 elemenata. Koži koja je umorna i izložena stresu pruža svjetlost i svježinu, obnavlja je i relaksira. Djeluje protiv prvih znaka starenja i pruža osjećaj opšteg zadovoljstva.
Za zreliju kožu
Za zreliju kožu preporučuje se tretman exotermic maskom. Veoma važan dio tretmana jeste specifična tehnika manuelne masaže. Radi se o takozvanoj anti-age masaži koja dovodi do opuštanja mišića, zatezanja crta lica i lagodnog osjećaja. Mineralna exotermic maska prvih 10 minuta stvara toplotu usljed čega dolazi do hiperemije kože, širenja pora i eliminacije toksina. Zatim nastupa desetominutni interval hlađenja usljed čega se pore skupljaju, obnavlja se struktura kože i pospješuje njena mikrocirkulacija i oksidacija. Takođe dolazi i do povećane apsorpcije aktivnih supstanci u kožu.
Za mješovitu i masnu kožu
Tretman koji je namijenjen osobama sa mješovitom i masnom kože i osobama koje periodično imaju problema sa kožom. On djeluje tako što čisti, normalizuje kožu ciljajući na pojedinačne probleme svakog klijenta. Tretmanom se sprječava pretjerano lučenje sebuma, smanjuju se pjege i smiruje crvenilo. Rezultat ovog tretmana jeste svježa, glatka i nježna koža, svježeg tena.
Za umornu kožu
Za zreliju kožu, koja je umorna i pod stresom, primjenjuje se tretman kojim se koža omekšava i smiruje, štiti od slobodnih radikala, potpomaže obnavljanje ćelija i koži pruža kiseonik. Nakon ovog tretmana koža dobija osvježavajući i blistav ten.
Za osobe iznad 35 godina
Tretman namijenjen osobama iznad 35 godina čiji je ten bez sjaja i osobama sa pigmentnim flekama. Djeluje tako što podstiče dubinsko obnavljanje kože i sprječava njeno opuštanje. Vitamin C stimuliše sintezu kolagena, uništava slobodne radikale i omogućava smanjivanje pigmentnih fleka. Rezultat je izjednačen ten i sjajna, regenerisana i zategnuta koža.
Za suvu kožu
Za suvu, dehidriranu i ne samo staru kožu namijenjen je tretman algama. Tokom tretmana regenerišu se ćelije i obezbjeđuje bolja hidratacija kože. Tretman čini kožu glatkom i sjajnom, učvršćuje je i revitalizuje. Bijele alge posjeduju vrlo visoke lifting efekte i koži pružaju veoma mnogo vlage.
Za osjetljivu kožu
Tretman za osjetljivu i kuperoznu kožu koji je smiruje, osvježava i daje joj mekoću. Stimuliše cirkulaciju i jača zidove kapilara. Štiti kožu od slobodnih radikala. Poslije tretmana koža je glatka, osvježena, revitalizovana i otporna na spoljašnje uticaje.