Skip to main content

Privatna zdravstvena ustanova - FONTIS - Ordinacija za internu medicinu

BICOM OPTIMA BIOREZONANCA


U ljudskom organizmu i oko njega postoje elektromagnetski talasi koje on emituje. Ti talasi su odraz biohemijskih procesa koji se odvijaju u tijelu i čine dio kontrolnog mehanizma tijela. Osim fizioloških (zdravih) frekvencijskih uzoraka postoje takođe i one patološke (bolesne) uzrokovane raznim toksinima, povredama, infekcijama i slično.

BIOREZONANTNA TERAPIJA-BICOM TERAPIJA

BICOM-BioCompjuter je kreirala Njemačka firma Regumed iskoristivši najnovija saznanja na području biofizike, kvantne mehanike, kineske tradicionalne medicine i homeopatije.
Visoka efikasnost, savremena i brza dijagnostika, bezbolna terapija bez neželjenih efekata.
Biorezonantna terapija /BRT/ je zasnovana na bioenergetskim mogućnostima svakog pojedinca.
Sa BICOM aparatom tj. biorezonantnom metodom otpočet je novi pravac u medicini sa ciljem da se pacijentima pomogne brzo i efikasno.
Sa BICOM aparatom se mogu otkriti stvarni (često prikriveni) uzroci bolesti. To se postiže rasterećujući organizam mnogih toksina, blokada, intolerancija itd. Efikasno se tretiraju mnoga hronična stanja što dovodi u najvećem broju slučajeva do ozdravljenja.
U ljudskom organizmu i oko njega postoje elektromagnetski talasi koje on emituje. Ti talasi su odraz biohemijskih procesa koji se odvijaju u tijelu i čine dio kontrolnog mehanizma tijela. Osim fizioloških (zdravih) frekvencijskih uzoraka postoje takođe i one patološke (bolesne) uzrokovane raznim toksinima, povredama, infekcijama i slično. Bio-rezonanca je polje energetske medicine koje detektuje i radi s elektromagnetskim frekvencijskim informacijama prikupljenim iz organizma. Bio nam daje do znanja da se radi o živom organizmu, a rezonanca znači biti u rezonanci (harmoniji) s nečim. Aparatom BICOM OPTIMA putem elektrode koja se nalazi na površini tijela prikupljamo sve te frekvencije pa ih šaljemo u biorezonantni aparat. U aparatu se zdravi i patološki signali invertuju - efekat kojim se postiže da se nezdravi talasi neutrališu i tako poništavaju.
Bicom je soficistiran bio-rezonantni (vibraciona terapija) aparat za liječenje koji sadrži preko 400 terapeutskih programa koji mogu selektivno da se mijenjaju prema ličnim potrebama pacijenta. Elektromagnetna informacija se dobija od tijela pacijenta preko neke od elektroda, modifikuje se i vraća nazad preko magnetne modulacione elektrode do pacijenta.
U input cilindar i saćasti cilindar mogu da se stave pacijentova tkiva i ljekovi (bahovi cvjetovi, homeopatski preparati, ljekovite trave) koji omogućavaju ugrađivanje tih informacija u signal za liječenje. Postoji takođe oprema za punjenje čipa koja omogućava da se ljekovite frekvencije zabilježe na čipu i da ga pacijent nosi na tijelu. Ovo je sveobuhvatna biorezonantna / EAV oprema koja se može koristiti na jednostavan način kako za standardne terapeutske tretmane tako i za vrlo napredne primjene koje dozvoljavaju široke modifikacije programa liječenja i čak i za razvoj novih programa.

U Bicom terapiji identifikujemo sljedeće izazivače poremećaja:
BIOLOŠKE: bakterije, virusi, gljivice, poleni, alergije na namirnice
HEMIJSKE: pesticidi, metali, aditivi hrane, industrijski i kućni hemijski otrovi
FIZIČKE: x zraci, nuklearno zračenje, mobilni telefoni, geopatska opterećenja

BICOM terapija (Biorezonanca, BRT) je najpoznatija po svome istaknutom uspjehu u eliminisanju alergija i liječenju alergijskih bolesti. 1991. god. dr Peter šumaher, austrijski pedijatar, objavio je studiju o 200 djece pokazujući uspješnost od preko 80% u liječenju alergijskih stanja uključujući mnoge slučajeve ekcema i astme za koje je medicina vjerovala da su neizlječivi. Kasnije njemački gastroenterolog Rolf Esterle pronašao je da je koristeći BICOM terapiju u liječenju alergije na hranu uklanjao simptome Kronove bolesti (Morbus Chron), još jednog stanja smatranog za neizlječivo od strane ortodoksne medicine. Bicom terapija je biofizička metoda zasnovana na konceptima akupunkture, homeopatije i kvantne fizike.
Bicom test obuhvata pregled funkcionalnog stanja organizma kojim se mogu otkriti energetske blokade pojedinih organa ili organskih sastava. Važno je znati da test može pokazati i koji je uzrok određenih blokada što nam govori kojim smjerom trebamo ići u iscjeljivanju. Nakon toga pristupamo testu intolerancije na hranu i druge alergene što uključuje glavne i sporedne alergene. Ako postoji neka namirnica koju koristite, a možda nije sastavni dio ovog testa, slobodno je možete donijeti da se provjeri kako utiče na Vaš organizam.
BICOM biorezonantna terapija (BRT) može se koristiti kod svih indikacija koje se sreću u svakodnevnoj praksi, a takođe i kao dodatak u preoperativnom i postoperativnom tretmanu.
BRT je dokazala naročitu efikasnost u sljedećim indikacijama:
 • alergije i intolerancije na hranu
 • metabolička oboljenja
 • napetost i nervoza
 • hronični zamor
 • preoperativni i postoperativni tretmani
 • bronhijalna astma
 • gljivične infekcije (Candida albicans i dr.)
 • autoimune bolesti
 • skraćivanje perioda oporavka
 • glavobolje i migrene
 • virusne infekcije
 • gljivične i parazitarne bolesti
 • problemi organa za varenje
 • Bahove kapi
 • ginekološke tegobe
 • reumatske bolesti
 • sve vrste boli
 • prenatalni tretman
 • neurodermitis, ekcem
 • hormonalni poremećaji
 • bolne menstruacije
 • artropatije
 • sportske povrede
 • cistitis
 • mršavljenje
 • odvikavanje od pušenja i drugih zavisnosti
 • detoksikacija
 • poremećaji ponašanja
 • bradavice
 • bakterijske infekcije
 • gubitak kose
 • problemi s prostatom
 • i preko 400 terapeutskih programa
Visoka efikasnost, savremena i brza dijagnostika, bezbolna terapija bez neželjenih efekata.
Biorezonantna terapija /BRT/ je zasnovana na bioenergetskim mogućnostima svakog pojedinca.
Sa BICOM aparatom tj. biorezonantnom metodom otpočet je novi pravac u medicini sa ciljem da se pacijentima pomogne brzo i efikasno.

ŠTO ZNAČI INTOLERANCIJA NA NEKU NAMIRNICU?

Konzumiranjem nečega, što naše tijelo ne može na pravi način svariti ili iskoristiti, dovodimo svoje tijelo u situaciju svakodnevnog opterećenja. Kao posledica toga se narušava imunitet a samim tim se otvara put mnogim drugim alergenima i bolestima bilo akutnim ili hroničnim. Kada otkrijemo namirnice ili supstance koje nam smetaju i ako ih jednostavno izbacimo iz ishrane osjećaćemo se puno bolje, poletnije, lakše, a na kraju ćemo i izgubiti na težini.
Između ostalog, ovo je vrlo uspješna metoda mršavljenja na prirodan način preko akupunkturnih tačaka i za vrijeme ove dijete se jede sve što našem organizmu prija. Na kraju programa vraćamo se hrani koju smo i prije jeli bez straha da će narušiti naše zdravlje. Važno je reći da ovaj test ima smisla zato što Bicom uređaj nudi bezbroj programa koji pomažu u liječenju bilo da se radi o brisanju zapisa alergena u tijelu (nakon čega osoba više nije alergična) ili micanju blokada u tijelu. Testira se na preko 200 alergena. Test se može napraviti i na osnovi dvije kapljice krvi (na 2 komadića papira veličine 4x4 cm) jer kapljice krvi sadrže sve informacije određene osobe.

CANDIDA

Ako se dokaže prisutnost Candide u tijelu ona ima prvenstvo u terapiji jer često blokira ostale tretmane. Obavezna je anti – candida dijeta, a to znači izbaciti šećer, pšenicu, kvasac i sve namirnice koje mogu fermentirati u tijelu.
Biorezonantnom terapijom temeljno eliminišemo kandidu bez obzira na mjesto u tijelu gdje se nalazi. Uz terapiju kandide rade se i sljedeći programi BICOM aparatom, kao podrška: opšta detoksikacija, aktiviranje limfe, poboljšanje metabolizma, poboljšanje rada crijeva, poboljšanje metabolizma. Nakon određenog broja terapija vrši se ponovno izgrađivanje crijevne flore BICOM programima i preporukama koje pacijent treba slijediti.
Za vrijeme cjelokupnog liječenja mikoza pacijenti treba da piju mnogo slabo mineralne vode (najmanje 2 litra na dan) kako bi se lakše eliminisali toksini.
TERAPIJA BAHOVIM CVIJETNIM ESENCIJAMA
Terapija Bahovim cvjetnim esencijama se zasniva na otkriću engleskog ljekara i filozofa
dr Edvarda Baha (Edward Bach, 1886-1936).
Edvard Bah je već na početku XX veka dao odlučujući doprinos današnjem području psihosomatike. Od savremenika nazvan "moderni Paracelzijus" ili "Haneman naših dana", on je smatrao da će njegov sistem pružiti doprinos medicini budućnosti – da će uz pomoć homeopatski sličnih izvoda biljaka sprečavati individualne tjelesne bolesti na mentalnom nivou.
Bah je radio na otklanjanju strahova od tjelesnih bolesti i na stvaranju jednostavnog sistema brige o mentalnom zdravlju, koji će moći da koriste ne samo njegove stručne kolege, već svako bez opasnosti kao samopomoć. On je imao viziju da će njegovi cvetovi ubuduće biti sastavni deo svake kućne apoteke.
Koncentrati Bahovih cvjetova
Koncentrati Bahovih cvjetova su 38 homeopatski slično pripremljenih cvjetnih sadržaja, od divljih cvjetova trava i drveća, koji se uzimaju u individualnoj mješavini.
Bah je svjesno birao biljke koje se ne upotrebljavaju kao hrana i koje se ne koriste u tradicionalnoj medicini. Njihovi cvjetovi ne sadrže otrove. Bah ih je nazvao "happy fellows of the plant world". Njima se u narodnoj medicini od pamtivijeka pripisuju slične simbolične osobine, npr. hrast je širom svijeta simbol za snagu i istrajnost.
Koncentrati Bahovih cvjetova nemaju negativnih sporednih efekata i mogu se uzimati uz sve oblike terapije konvencionalne i prirodne medicine.
Područje primjene
Razlikuju se tri nivoa primjene Bahovih cvjetnih esencija:
- Briga o duševnom o zdravlju
- Akutno tretiranje psihičkih stresnih situacija i životnih kriza
- Propratna mjera u liječenju akutnih i hroničnih bolesti
Takođe, postoji mogućnost da se i bez razgovora, putem testiranja, izaberu najpogodnije kombinacije cvjetnih esencija i da se na kraju prodiskutuje sa pacijentom o tom izboru. Može se desiti da ni samom pacijentu u trenutku ne bude jasno zbog čega su mu baš te esencije potrebne, ali vremenom se slika razjašnjava i pacijent postaje svjesniji nekih svojih mentalnih stanja.

ODVIKAVANJE OD PUŠENJA BICOM TERAPIJOM

Vjerovatno najčešća zavisnost koja se uspješno rješava BICOM rezonantnom terapijom je zavisnost od duvana. Osnovni pristup je tretiranje akupunkturnih tačaka i određenih refleksnih zona na tijelu putem posebnih elektroda koje mogu prenijeti poruke do mozga. Ako određenu supstancu uzimate dovoljno dugo - na primer, nikotin ili alkohol - encefalini tj. prijenosnici moždanih hemikalija će za nju napraviti mjesta tako da postaju potrebni za hemijsku ravnotežu.
Ako tu hemikaliju uklonite, recimo- prestanete da pušite, mozak se nađe u stanju šoka poznatijem kao apstinentna kriza ili kriza odvikavanja. BICOM aparatom obnavljamo ravnotežu hemikalija i tako uklanjamo simptome odvikavanja od zavisnosti. U osnovi, biorezonanca obnavlja stanje u kojem je vaše tijelo funkcionisalo prije nego što ste zapalili prvu cigaretu. Uspješnost terapije je 70% nakon samo jedne, a 98% nakon tri terapije.
Na terapiji Za početak je potrebno da popušite svoju posljednju cigaretu. Iz pepeljare ćemo uzeti pepeo i zajedno sa ostatkom cigarete staviti u posebnu posudu koja je povezana s BICOM aparatom. Nakon toga udobno ćete se smjestiti u terapeutsku stolicu i terapija može početi. Nakon samo 20 minuta više nećete imati želju za cigaretom. Dobro došli u svijet nepušača! Nakon terapije vaše tijelo će početi ubrzano izbacivati nikotin i katran i ostale štetne supstance koje truju organizam pušača. Koža je naš najveći organ za eliminaciju pa će i najviše štetnih supstanci izaći kroz nju. Neka vas ne začudi ako voda nakon tuširanja bude smeđa - to je nikotin.

TRETIRANJE GOJAZNOSTI BICOM APARATOM

Kao prvo, osoba mora da donese odluku da želi svoj život da ima pod kontrolom. Za tako nešto neophodan je nov pristup, jer ako nastavi da radi ono što je do sada radila, imaće i iste rezultate kao do sada.
U cilju rešavanja problema gojaznosti u našoj ordinaciji obavljamo:
1. Utvrđivanje namirnica na koje je osoba intolerantna i otklanjanje prisutne intolerancije.
2. Određivanje konstitutivne ishrane za svakog pacijenta, u okviru koje nema gladovanja i količinskog ograničenja hrane.
3. Podsticanje probave na prirodan način, tj. podsticanje metabolizma koji će lakše sagoreti višak masti.
4. Otklanjanje opstipacije i utvrđenih energetskih i metaboličkih blokada.
5. Detoksikacija organizma i podsticanje organa za izlučivanje.
6. Otklanjanje posledica stresa i negativnih psihosomatskih stanja biorezonantnom metodom i Bahovim cvjetnim esencijama.
7. Regulisanje biohemijskih procesa u međućelijskom i ćelijskom prostoru, aktiviranjem određenih tačaka hranljivih supstanci na telu biorezonantnom metodom.
8. Primjena biorezonantnih programa za mršavljenje preko ušne školjke
9. Regulisanje hormonske ravnoteže.
Da bi se postiglo gore navedeno, u prosjeku je potrebno deset tretmana u toku deset sedmica. Ali, dužina trajanja terapije ipak zavisi od viška kilograma koje osoba ima, kao i drugih navedenih parametara. Ukoliko je potrebno više od deset tretmana, tada se oni rade na petnaest dana.
Za uspešnost terapije potrebno je da se pacijenti pridržavaju datih preporuka, da posle tretmana piju 1,5-3l slabo mineralne vode, koja pomaže da se toksini pokrenuti terapijom lakše izluče. Zatim, da se ne piju alkohona pića i kafa najmanje šest sati prije i posle tretmana. Poželjno je izbjegavanje žurbe i stresnih situacija. Umor nakon terapije, osjećaj toplote ili hladnoće ili lagano znojenje, reakcije su na terapiju i većinom nestaju nakon kraćeg vremena.

ZA NAŠE PACIJENTE

Pomoću terapije BICOM aparatom harmonizujemo pacijenta na energetskom nivou.
Dobro zdravlje je uvjek stvar lične odgovornosti – ljekari i terapeuti su tu samo da pomognu pacijentima da lakše dođu u fizičku i psihičku harmoniju i da se eventualni nepoželjni agensi lakše izbace. To je upravo ono čime se i mi bavimo u biorezonantnoj terapiji. Da bi u tome bili uspješni, neophodna je i lična odgovornost pacijenta i njegova što bolja saradnja.
 
PREPORUKE PONAŠANJA PRIJE I POSLIJE BICOM TERAPIJE:
- Piti mnogo vode . Tokom terapije mobilišu se otrovne i balastne supstance. One se mogu izlučivati samo preko jetre, žuči, creva i bubrega, ako u organizmu ima dovoljno vode. Voda, koja nema mnogo minerala, može za sebe vezati otrovne supstance i zatim ih izbaciti iz organizma..
- 6 sati prije i poslije terapije izbjegavajte uživanje crne kafe i alkohola
- Trudite se da se hranite zdravo, sa što manje šećera i hrane koja sadrži konzervanse.
- Priuštite vašem organizmu dovoljno mirnog sna (zbog lučenja hormona opuštanja) . Preporučljivo je da liježete prije ponoći
Nakon terapije možete osjetiti umor, vrućinu, hladnoću ili se lagano oznojiti. To su odgovori na terapiju i nestaće ubrzo.

KONTRAINDIKACIJE

- TRUDNOĆA - kod trudnica u prva tri mjeseca se ne primjenjuje terapija
- PACE MAKER (PM) - iz preventivnih razloga se u blizini PM ili na njemu ne apliciraju magnetne elektrode. Mogu se koristiti na udaljenim mjestima.
- METALNI IMPLANTATI - neposredno na mjestu gdje je implantat se ne upotrebljava magnetna dubinska sonda.
- DMI - DINAMIČKI MULTI IMPULS - ne smije se koristiti kod pacijenata nakon transplantacije organa i kod krvarenja.
MOžE LI SE BICOM REZONANTNA TERAPIJA KOMBINOVATI S DRUGIM METODAMA LIJEČENJA?
BICOM Rezonantna terapija ima značajne prednosti kada se koristi samostalno, ali može biti kombinovana i ima prednosti primijenjena u kombinaciji sa drugim metodama liječenja kao što su npr. akupunktura, elektro akupunktura, kolon hidroterapija, homeopatija, izoterapija, ozon terapija... BICOM terapija je pokazala velike prednosti primijenjena kao dodatna terapija klasičnim metodama liječenja kao što su zahvati u hirurgiji, hemoterapija, posebno ako se uzme u obzir prevencija ili smanjenje neželjenih sporednih efekata i skraćivanje perioda oporavka.

TERAPIJA PUTEM PACIJENTOVIH SOPSTVENIH VIBRACIJA

Samo se vaše sopstvene vibracije koriste u samoregulaciji. Ništa strano ne dobijate iz samog aparata, osim što se neke supstance mogu koristiti kao dodaci, s namjerom da testiraju ili ponište loše signale u vašem tijelu.
 

NEMA POZNATIH ŠTETNIH EFEKATA!
CILJ BICOM TERAPIJE JE DA POVRATI MOĆ SAMOIZLJEČENJA TIJELA, ODNOSNO NJEGOVU MOĆ SAMOREGULACIJE