Privatna zdravstvena ustanova - FONTIS - Ordinacija za internu medicinu i dermatologiju

A antirid

Detaljno

C gel

Detaljno

E krema

Detaljno

L krema

L krema

Detaljno

M krema

Detaljno

N krema

Detaljno

O krema

Detaljno

F krema

Detaljno

P krema

Detaljno

S krema

Detaljno

U krema

Detaljno

Z krema

Detaljno

Ag srebrni gel

Detaljno

Ag srebrna krema

Detaljno

Anti akne krema

Detaljno

Krema za noć sa Mg

Detaljno

Peloderm krema

Detaljno

    Svi naši preparati rezultat su sopstvenog istraživačkog rada. Spoj farmaceutske struke (ljekovitih supstanci) i ljekovite prirode i njenih dobara predstavlja neiscrpnu riznicu znanja. Mogućnost pripreme preparata u sopstvenoj laboratoriji ex tempore (po potrebi) ili u malim serijama pruža veliku fleksibilnost u tom smislu što na svaku promjenu na koži pacijenta možemo da odreagujemo pravovremeno odgovarajućim preparatom. Izradom preparata u malim količinama izbjegava se upotreba vještačkog konzervansa dok se upotreba prirodnog konzervansa svodi na minimum. Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu nastala je široka paleta preparata, koji su svrstani u dvije linije:

 • Fontis cosmetics (namijenjena njezi zdrave kože)
 • Fontis dermatics (namijenjena njezi problematične kože i saniranju promjena na njoj)

   Za izradu preparata koriste se aktivne supstance iz bilja koje prvenstveno potiče sa našeg podneblja dok jedan manji dio uvozimo. One su kombinovane sa prirodnim eucerinskim podlogama, podlogama na bazi gela (daju koži potrebnu vlagu) ili sa melemima pripremljenim sa voskovima i ekstraktima iz bilja koji ostavljaju emolijentan film na koži. Ulje jojobe, ulje nevena, žutog noćurka, ulje od pšeničnih klica, ulje hajdučice, kantarionovo ulje, d-pantenol, gel gaveza, gel bijelog sljeza, vitamini E, B i C, tinkture koprive, bršljana, podbela, kamilice, timijana, ruzmarina, žalfije, da nabrojimo neke sastojke, samo su dio sirovina koje se koriste za pripremu preparata u laboratoriji Fontis-a. Za liječenje različitih promjena na koži pripremaju se preparati koji u svom sastavu sadrže antiflogistike, keratolitike, keratoplastike, antiseptike i adstrigense u kombinaciji sa aktivnim principima iz ljekovitog bilja. Među farmaceutske oblike koje se pripremaju u laboratoriji spadaju:

 • masti, kreme
 • emulzije
 • losioni
 • tonici
 • Item
 • suspenzije
 • gelovi
 • čajevi
 • infuzi
 • supozitorije
 • vaginalete

  Naši preparati se pripremaju prema trenutnom stanju kože a ne prema njenom tipu, jer je tip kože stalan ili slabo promjenljiv, dok naša koža često trpi promjene. Da bi koža bila lijepa nezavisno od životnog doba mora se pravilno njegovati, a prvenstveno temeljno čistiti.

PELODERM KREM

   Peloderm je prirodni preparat i predstavlja kombinaciju morskog peloida i ljekovitog bilja u odgovarajućoj podlozi. Morski peloid je bogat mineralima, oligo-elementima, organskim materijama. Aktivno djeluje na površini kože, upija bakterije, organska i neorganska jedinjenja, djeluje antiinflamatorno, antibakterijski, antivirusno i apsorbuje sekret iz gnojnih čepova. Ljekovito bilje ispoljava antiseptično, adstringentno i antiflogistično dejstvo na kožu, povećava vlažnost kože i zajedno sa cinkom štiti od djelovanja UV zračenja.


fontis
Svetozara Markovića 1 
Podgorica
Fontis d.o.o., Svetozara Markovića 1, 81000 Podgorica. Phones: 020 248 913; 069 015 303. E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.