Skip to main content

Privatna zdravstvena ustanova - FONTIS - Ordinacija za internu medicinu

PELODERM KREM

PELODERM KREM
SASTAV: Peloid-mineralno blato sa ulcinjske obale Jadranskog mora, ekstrakti organski gajenog ljekovitog bilja: Agrimonia eupatoria-ranjenik, Achillea millefolium-hajdučka trava, Plantago lanceolata-bokvica, Matricaria chamomila-kamilica, Satureja montana-vrijesak, Foenugraeci semen-grčko sjeme, talk, cink, hidrofilna podloga.
DJELOVANJE: Peloderm je prirodni preparat i predstavlja kombinaciju morskog peloida i ljekovitog bilja u odgovarajućoj podlozi. Morski peloid je bogat mineralima, oligo-elementima, organskim materijama. Aktivno djeluje na površini kože, upija bakterije, organska i neorganska jedinjenja, djeluje antiinflamatorno, antibakterijski, antivirusno i apsorbuje sekret iz gnojnih čepova. Ljekovito bilje ispoljava antiseptično, adstringentno i antiflogistično dejstvo na kožu, povečava vlažnost kože i zajedno sa cinkom štiti od djelovanja UV zračenja. Peloderm djeluje tako što:

  • smanjuje lučenje sebuma i time stvaranje komedona i akni
  • djeluje antibakterijski i antiinflamatorno kod svih stadijuma akni
  • suši i smanjuje postojeće akni
  • djeluje na ožiljke, ublažava ih i otklanja
  • umiruje nadraženost i crvenilo kože
  • sužava pore
  • daje koži mat izgled
  • obnavlja epiderm
  • svijetli kožu

INDIKACIJE: Peloderm krem se primjenjuje kod svih stadijuma akni, kod seboreje sa i bez komedona, kod upale korijena dlake, ožiljaka od akni.
NAČIN PRIMJENE: Prije upotrebe Peloderm krema kožu treba očistiti mlijekom za lice i tonirati odgovarajućim tonikom, u zavisnosti od stanja i tipa kože. Ukoliko je akna stvorila čvrstu izbočinu ili je nastao gnojni vrh, treba nanijeti deblji sloj krema najmanje dva puta dnevno. U početku primjene preparata dolazi do zatezanja kože poslije čega počinje perutanje, koje je rezultat povoljnog terapijskog efekta. Pozitivni rezultati su vidljivi već nedelju dana nakon primjene preparata. Period tokom kog će se akne potpuno sanirati varira i zavisi od mnogih faktora. Odlični rezultati koji se ogledaju u smanjenom luvenju sebuma, protivupalnom i antimikrobnom dejstvu i reduciranim aknama obično se postižu za 2-6 mjeseci (nekad i duže u zavisnosti od stadijuma akni) od početka primjene preparata, pri čemu ne dolazi do rezistencije na preparat.
NAPOMENA: Peloderm krem je potpuno prirodan preparat i samim tim neškodljiv za organizam. Može se koristiti duži period jer nema neželjenih dejstava. Ne izaziva alergijske reakcije i nije fotosenzitivan, odnosno može se koristiti i pri izlaganju lica i tijela suncu.
PAKOVANJE: Metalna tuba od 20g
PROIZVODI: FONTIS D.O.O. Tel.: +382 20 248 914

  • Hits: 34559